Slagerij Anton van der Pijl

Slagerij Anton van der Pijl

​​​​​Vers vlees

De oorsprong van het vlees is erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit op het bord. 

Natuurlijk is ook de bereiding van groot belang voor een smakelijke gerecht. Wij vertellen graag met passie bij jouw aankoop hoe het product het lekkerst bereid kan worden Wij kunnen eventueel de juiste kruiden en sauzen die wij in de winkel aanbieden erbij adviseren. Vraag ons team in de winkel voor bereidingstips en menusuggesties.

Heeft u bepaalde vleessoorten in gedachten, maar ziet u deze niet in de toonbank? Op bestelling kunnen wij op bijna alles leveren. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel om uw wensen te bespreken.
Rundvlees

Ons rundvlees is van gegarandeerd Nederlandse afkomst (Hollandse dikbil). Rood bont, vrouwelijk en niet ouder dan 2,5 à 3 jaar. Onze koeien staan 's winters op stal, maar gaan zodra het weer het toelaat de wei in.

Omdat wij wekelijks één koe verwerken is onze traceerbaarheid en controle goed. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en veiligheid van ons vlees waarborgen en dat vinden wij belangrijk. De kwaliteit is dan ook constant uitstekend!

Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te braden met zijn vet. Dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.

Bewaar rundvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 4 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u rundvlees zo'n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het vlees kan chambreren. Dit komt de smaak beslist ten goede. Kruid en zout het vlees pas kort voor het bakken of beter, zout het tijdens of na het bakken.

T-Bone
Cote du Boeuff
Biefstuk
Kogelbiefstuk
Haasbiefstuk, tournedos
Zijlende
Staartstuk met vet
Runderschnitzels
Sukadelappen

Riblappen
Runder lenderollade
Rosbief
Bieflappen
Magere stooflapjes
Runderpoulet
Hacheevlees
En verder alles wat er aan een koe zit...

Afbeelding


Afbeelding

Varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het TOPvarken altijd vrouwelijk, dus zuiver van smaak.

Het TOPvarken voldoet qua huisvesting en transport aan de strenge Europese wetgeving. De varkens krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hebben een natuurlijk dagen nachtritme. Varkens zijn hele sociale dieren, die het liefst met hun soortgenoten vertoeven. Wel zo fijn dat het TOPvarken in groepen gehuisvest is. Ook de biggetjes blijven bij elkaar, ze krijgen de ruimte om lekker te spelen en op te groeien.

Er worden hoge eisen gesteld aan de voeding die de TOPvarkens krijgen. Water is uiteraard altijd beschikbaar voor de dieren. Het water dat het TOPvarken drinkt wordt ook nog eens gecontroleerd op zuiverheid. De kans op ziekten neemt daardoor enorm af. Het voer mag alleen afkomstig zijn van leveranciers met een GMP+ erkenning. Alles rondom het TOPvarken wordt streng gecontroleerd. Vlees met een goede vleesvetverhouding, voor een optimale smaakbeleving.

De boerderijen waar de TOPvarkens geboren en getogen zijn, moeten voldoen aan strenge eisen. Niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld speciaal opgestelde regelementen waarbij er eisen gesteld worden aan de ammoniak- uitstoot, en groene stroom.

Ribstuk met zwoerd
Varkensoesters
Schouderkarbonade
Ribkarbonade
Haaskarbonade
Hamlappen
Speklappen

Fricandeau
Schnitzels
Varkenshaas
Varkensfilet
Filetlapjes
Filetrollade
Procureurrollade


Kalfsvlees

Het kalfsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

U kunt bij ons terecht voor heerlijk vers Hollands kalfsvlees. In onze slagerij vindt u heerlijke kalfsvleesspecialiteiten. Van verse kalfslever tot rib-eye, maar ook kalfsoester en osso bucco schenkel.Lamsvlees

Slagerij Anton van der Pijl is al enkele jaren DE Hollandse lamsvleesspecialist van de regio. Ons lamsvlees is van het Texelse ras en de lammeren hebben gelopen in het Noord-Hollandse duingebied. Lamsvlees is geliefd vanwege de malse structuur en de mooie, iets ziltige smaak. Het is uitstekend uit te breiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Wij verkopen het hele jaar vers Hollands lamsvlees. Omstreeks de paasdagen hebben wij origineel Hollands zuiglam.

Hollandse lamsbout

Heerlijk om in z'n geheel in de oven te braden
Eenvoudig op diverse manieren te bereiden
Super van smaak en mals van structuur
Is ook verkrijgbaar in lapjes of blokjes

Hollandse lamsschouder

Heerlijk als gevulde rollade in braadzak
Gemakkelijk te bereiden
Super van smaak
Iets gemarmerd vlees
Ideaal om te grillen of te stoven
Het lekkerst met been berei

Hollandse lamszadel

Eenvoudig te bereiden als karbonade of aan het stuk
Heerlijk onder de grill
Of in de pan of in de wok of...
Ook als filets of rollades te koop
Heerlijk mals en super van smaak

Hollandse lamskotelet

Eenvoudig te bereiden
Lekker onder de grill met knoflookolie
Ook aan het stuk verkrijgbaar
Super mals en lekker
Snel klaar


Kip & kalkoen

Kip is geen stuntartikel, daarom besteden wij erg veel zorg en liefde aan de inkoop en de verwerking van dit geliefde product. U kunt met een gerust hart bij ons uitstekende kip kopen. Wij kopen uitsluitend Hollandse AA-kwaliteit kip in, zonder deze te bewerken.

Onze kippen krijgen meer bewegingsruimte en gezonde voeding waardoor de kippen zelf de gelegenheid krijgen om te eten wanneer zij willen en hoeveel. U proeft wel degelijk het verschil. Onze kip is erg stevig en laat nagenoeg geen vocht los. Zo blijft de smaak behouden en heeft u weinig verlies in de pan.

Om zeker te zijn van uw keuze, adviseren wij u tijdig uw bio- en scharrelbestelling door te geven.

Lees meer →

Wild & gevogelte

Afhankelijk van het seizoen, voeren wij ook een aantal wildproducten. In de wintermaanden is er veel meer vraag dan in de rest van het jaar. Als u wild zou willen eten raden we u ook ten zeerste aan om het even te bestellen, om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Het assortiment is ook zo groot dat we niet alles in één keer kunnen voeren.

Lees meer →